054-7658944

משמורת ואפוטרופסות

מה ההבדל בין משמורת ואפוטרופסות?

  1. האפוטרופסות, המוגדר בחוק האפוטרופסות, קובעת למעשה את מעמדו החוקי של ההורה כלפי ילדו. האפוטרופסות אינה ניתנת להעברה, היא מעוגנת כחוק על, ורק במקרים קיצוניים ביותר יטה בית המשפט להשתמש בכוחו להוציא קטין מאפוטרופסות מי מהוריו. מעמד זה מגדיר נושאים שונים בתחום האחריות של ההורים, כמו: החלטות משותפות של ההורים לאשר טיפולים רפואיים עבור ילדים קטינים, רישום לבית הספר, אחריות וסמכות לגבי כספים ורכוש של הילדים וכו’.
  2. המשמורת מתייחסת לשהיית הקטין בחזקת מי מהוריו במקרה של מחלוקת בין ההורים לגבי החזקת הקטין.
  3. האם הסכם משמורת ילדים והסדרי ראיה הנו סופי ?
  4. בעניין משמורת ילדים והסדרי ראיה, כל החלטה אינה סופית שכן ההורים יכולים לפנות בכל שלב לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני בתביעה לשינוי משמורת או הסדרי ראייה, והכל משיקולים של טובת הילד.
  5. בהתאם לכתבה של ynet יותר גרושים בוחרים במשמורת משותפת (ציטוט מהכתבה)
  6. ”למודל המשמורת המשותפת יש חסרונות ויתרונות, והתנאי ההכרחי להצלחת ההסדר הוא רמה גבוהה של שיתוף פעולה בין ההורים, יחסי אמון, תקשורת טובה, הבנה וכבוד הדדי. ההיבט הכלכלי הוא לפעמים שיקול.
  7. ראוי לזכור שלעיתים מדובר בצעד טקטי אשר נועד כדי להקטין את המזונות. אולם, אין במקרים בודדים כאלה כדי להעיב על התחושה הכללית בקיומה של מגמה חדשה ומרעננת של לקיחת אחריות מצד ההורים, על אף המחלוקות, ושמירה על טובתם.

תמיד כאן לשירותך

עוד בנושא