צוואות וירושות
פטירתו של קרוב משפחה הוא אירוע קשה אשר לא פעם מוביל לסכסוכים קשים בתוך המשפחה בנוגע לגורל רכושו של המנוח.
לאחר פטירתו של אדם, עתיד רכושו יקבע באחת משתי דרכים:
על מנת להימנע ממלחמות ירושה, מומלץ לערוך צוואה המסדירה את העניינים הממוניים.
במקרים בהם המוריש לא הותיר אחריו צוואה או במקרים בהם הצוואה אינה תקינה יש צורך בעורך דין מנוסה המכיר את התחום הנ”ל על בוריו אשר יבטיח כי האינטרסים שלכם מיוצגים לכל אורך ההליך.
* צו ירושה – כאשר אדם הולך לעולמו, מתעוררות סוגיות משפטיות מורכבות הדורשות טיפול של עו"ד ירושות מנוסה. כשאדם לא משאיר אחריו צוואה, חלוקת הנכסים שלו תתבצע בהתאם לכללים המופיעים בחוק הירושה שנכנס לתוקף בשנת 1965, הקובע כי חלוקת העיזבון של המנוח/ה תהיה שוויונית בין היורשים. על-מנת לחלק את כלל העיזבון הכוללים חשבונות בנק, זכויות סוציאליות, קרנות, נכסים ועוד- על מי מהיורשים מקרבה ראשונה להגיש בקשה לצו ירושה ברשם הירושות. עם קבלת הצו יש להגישו לכל המקומות שבהם למנוח/ה נכסים ו/או זכויות על מנת שכל אותו רכוש ירשם ע"ש היורשים בחלקים שווים. באם מדובר בכספים אזי יוכלו היורשים למשוך אותם כל אחד על פי חלקו היחסי.
*צו לקיום צוואה– כאשר המנוח/ה עורכים צוואה ולאחר מכן הולכים לעולמם על מי מהיורשים להגיש בקשה לקיום צוואה. יכול והכל עובר חלק ויכול ומתעוררים מחלוקות בין היורשים, בייחוד אלה שאינם מרוצים ממה שקיבלו או לא קיבלו, ואז הם לרוב יגישו התנגדות לקיום הצוואה 0 (לעיתים אף בצדק) מטעמים שונים כמו, השפעה בלתי הוגנת, חוסר שיקול דעת של המצווה בשל בעיות רפואיות, כפייה, עושק, הטעיה, תלות ועוד. התיק יתנהל בבית המשפט.
מדובר בתיק מורכב שיש לנהלו ברגישות רבה, במקצועיות ובחוכמה. עו"ד גורביץ ארתור הינו בעל ניסיון רב בתחום זה ויכול לסייע בידכם להגיע לתוצאה הטובה ביותר עבורכם. אנו נשמח אם תפנו למשרדנו לקבלת יעוץ וסקירה רבת היקף לגבי ההיבטים השונים של הסוגיה.
* הגשת בקשה לצו ירושה – כאשר אדם אינו משאיר צוואה אחריו הרי שמשפחתו מקרבה ראשונה הינם יורשיו ועל כן יש להגיש בקשה למתן צו ירושה. בצו הזה יופיעו כל היורשים של המנוח/ה כאשר כל אחד מהם מקבל חלק שווה בעיזבון של המנוח/ה. כדאי שאת הבקשה יגיש עו"ד ירושות בשל ניסיונו הרב. עו"ד גורביץ ארתור הנו בעל ניסיון של 21 שנה בתחום זה ועל כן נשמח אם תפנו אלינו לסייע בידכם לקבלת צו ירושה.
* הגשת בקשה למתן צו לקיום צוואה או להגשת התנגדות לקיום צוואה – במקרים שבהם קיימת צוואה, עו"ד יתבקש ע"י היורשים להגיש בקשה למתן צו לקיום הצוואה. תפקידו של עו"ד הוא להגיש בקשה לקיום צוואה או בקשה למתן צו ירושה כשאין צוואה.
כאשר עו"ד מגיש בקשה לקיום צוואה ואחד היורשים חושש שמא הצוואה נערכה שעה שהמצווה לא היה צלול בדעתו ולא היה מסוגל להבין מהי צוואה, הרי שהוא לא יהסס להגיש התנגדות לקיום הצוואה. הליך זה צריך להיעשות ע"י עו"ד מנוסה ובעל ניסיון. עו"ד גורביץ הינו בעל ניסיון של 21 שנה בתחום. הוא מכיר את הפסיקה ואת החקיקה וכמובן שניהל תיקים דומים שבהם זכה. נשמח אם תפנו אלינו כדי שנסייע בידכם להשיג את התוצאה הרצויה לכם.
* עריכת הסכם בין יורשים – סיבה אחת לעריכת הסכם כזה היא מניעת סכסוך ומאבקים משפטיים מרים לאורך שנים. עוד סיבה אפשרית לעריכת הסכם כזה היא כדי לא לשלם מיסים לא הכרחיים.
עו"ד ארתור גורביץ הוא כאמור עו"ד העוסק בתחום דיני הירושה, עיזבונות וניהול תיקים מורכבים מעל 21 שנה. הינו בעל ניסיון רחב היקף בתחום. הוותק הוא בסיס הכרחי לבקיאות ולידע.
חייגו כעת למידע נוסף 054-7658944
משרד ראשון לציון: רוטשילד 53, ראשל"צ.
משרד בני ברק: רח' בן גוריון 1 (מגדלי בסר 2 קומה 25).
טלפון: 054-7658944
דוא"ל משרד:
artg20@walla.com
כל הזכויות שמורות ארתור גורביץ משרד עורכי דין