משמורת ילדים

בחזקת מי ישארו הילדים בזמן המאבק המשפטי?

    1. אם קיימת הסכמה בין הצדדים, כי הילדים הקטינים יישארו בידי האם, אזי במסגרת תביעת המשמורת שתגיש האם יודיע האב כי הוא מסכים כי המשמורת תהיה בידי האם.
    2. כמובן שבמצב זה, יהיה על האב לשלם מזונות ומדור עבור ילדיו הקטינים בהתאם להחלטת בית המשפט. (ראה מזונות).
    3. בהעדר הסכמה תוגש תביעת משמורת מצד מי מהצדדים, הצד השני יגיש כתב הגנה ואז יצטרך בית המשפט להכריע בסוגיה.
    4. רצוי להזכיר כי, הסמכות לדון במשמורת תקבע בהתאם לאותו בית משפט או בית דין שאליו הוגשה תביעה זו ראשונה. יוזכר, כי בבית הדין הרבני לא ניתן להגיש תביעה למשמורת כתביעה עצמאית אלא ככרוכה במסגרת תביעת גירושין. מה שנקרא מרוץ סמכויות.
    5. בית המשפט, כאשר הוא דן בעניין המשמורת, מבקש אך ורק את טובת הילדים ולא טובתו של מי מההורים. את המידע אודות ההורים והקטינים יקבל בית המשפט בעזרת תסקיר אשר יוגש לבית המשפט ע”י עו”ס אשר מונו ע”י בית המשפט לעניין זה, אשר תפקידו בסופו של דבר למליץ אצל מי תהיה המשמורת של הילדים. לרוב, בית המשפט מקבל את המלצות העו”ס, שכן מבחינת ביהמ”ש מדובר בהמלצות של גוף ניטראלי בעל כישורים מקצועיים.

      משמורת ילדים

      אחריות הורית (משמורת ילדים) היא המונח המשפטי לאחת הסוגיות הרגישות והמשמעותיות ביותר במקרי של פרידה בין ההורים: הדילמה אצל מי ישהו הילדים לאחר הפרידה, אופן חלוקת זמני השהות הינו מהותי וגורלי, שכן, חלוקת זמני השהות של הילדים אצל ההורים משפיעה רבות על שגרת חייהם. 

      בעקבות פסק הדין בע"מ 919/15, פני מזונות הילדים שונה מקצה לקצה. על פי פסק הדין גובה המזונות מושפע מחלוקת זמני השהות של הילדים בין ההורים, ולכן חובה להקדיש לכך תשומת לב מיוחדת ומחשבה מקצועית, אחרת, עלולים לקבל תוצאות שלא ציפינו להן. 

      עו"ד ארתור גורביץ, המתמחה בדיני משפחה וגירושין מזה 21 שנה, הינו בעל ניסיון ספציפי רב בנושא אחריות הורית והסדרי שהות על כל מרכיביו ומורכבותו, ויש מורכבות רבה. עו"ד גורביץ יעמוד לשירותכם ככל שנדרש וילחם כדי להשיג את התוצאה הטובה ביותר עבורכם ועבור ילדיכם. קבלו עצה: לנהל לבד את התיק זה להמר על טובת הילדים.

       

      מה חשוב לדעת על משמורת ילדים?

      * אחריות הורית של האם – במרבית המקרים ילדים עד גיל 6 יהיו בחזקת האם מכוח חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962 סע' 25. משמורת ילדים היא סוגיה מורכבת, ואם שני ההורים מסכימים לסידור אחר בית המשפט לא יעמוד בדרכם, אולם תמיד תהיה לנגד עיניו טובת הילדים. רצוי שהצדדים יערכו הסכם מפורט שיכלול גם הסדרי שהות בחגים וחופשים ואז לא יצטרכו הצדדים לנהל מאבק משפטי על גבם של הילדים.

      * אחריות הורית משותפת – רוב המומחים להתפתחות ילדים ממליצים על אחריות הורית משותפת כדרך היעילה ביותר למזער את הפגיעה בילדים לאחר התפרקות התא המשפחתי. המגמה כיום של בית המשפט היא שההורים, ובמיוחד האב, ייקחו חלק פעיל בחיי הילדים ולכן משמורת משותפת או כפי שהיא קרויה היום, אחריות הורית משותפת, ועל כך בית המשפט מברך ותומך בכך. 

      * רצון הילד – ככל שהילד גדול יותר, כך יש לרצון אשר מביע הילד, בנוגע לזמני השהות, משקל גדול יותר בהחלטה הסופית. כמובן שבית המשפט ממנה עו"ס לסדרי דין על מנת לבדוק את מצבם של הילדים בבית ההורים. העו"ס מדווחת לבית המשפט ואף ממליצה מה כדאי שיהיו הסדרי השהות. לרוב בית המשפט נעתר להמלצות העו"ס. 

      * ניכור הורי – חשוב מאוד להימנע משימוש בילד ככלי במאבק בין ההורים, גם בהיבט המוסרי וגם מבחינה משפטית. שימוש בילדים או השפעה על הילדים כנגד ההורה השני נקרא: ניכור הורי. הורה שנוהג בניכור הורי, בית המשפט יכול לקבוע על העברת המשמורת של הילד להורה השני. 

      * תביעת משמורת – ניתן להגיש תביעה בנושא זה רק לאחר שהוגשה בקשה ליישוב סכסוך. לכן, במקרים שבהם יש חילוקי דעות סביב המשמורת על הילדים, חשוב לפנות לעורך דין מנוסה מוקדם ככל האפשר וזאת מאחר והאפשרויות שיש לעו"ד למנוע פגיעה במפגשים בין הורה לילדיו הינן גדולות בזכות מחשבה משפטית רחבת היקף וניסיון.

      * סמכות – תביעות לאחריות הורית והסדרי שהות ניתן לנהל גם בבית המשפט לענייני משפחה וגם בבית דין דתי, כאשר בבית הדין תביעת המשמורת מתווספת לתביעת גירושין. לבית הדין הרבני אין סמכות לדון בתביעת משמורת כשהיא מוגשת כתביעה עצמאית. הרוצה להגיש תביעת משמורת עליו לכרוך אותה בתביעת הגירושין.

      * תביעת לאחריות הורית של קרוב משפחה אחר – יש נסיבות שבהן תוגש תביעת משמורת ע"י קרוב משפחה שאינו אחד ההורים: דודה, דוד, סבתא או סבא, וזאת רק במקרים מיוחדים שבהם ההורים אינם בתמונה מסיבות שונות.

      * אפוטרופסות – חשוב להדגיש כי שני ההורים הנם האפוטרופוסים החוקיים של ילדיהם, בלי קשר לסוג     המשמורת.

      משמורת ילדים – לייצר מציאות אופטימלית

      המעבר מחיי הנישואין לפרק חדש בחיים עקב גירושין, מחייב התאמות רבות. לכן צריך לעשות התאמות גם בעניין המשמורת של הילדים שהנה מרכיב משמעותי בקבלת ההחלטות. 

      המחויבות של עו"ד ארתור גורביץ היא לעזור לכל מי שפונה אליו לייצר מציאות חדשה ואופטימלית – הן עבור הפונה והן עבור הילדים. לשם כך מעמיד עו"ד גורביץ את כל ניסיונו, את ההיכרות עם החקיקה והפסיקה, ואת יכולתו הרגשית והאנושית לגבש אסטרטגיה מדויקת המותאמת לצרכי הלקוח/ה. 

חייגו כעת למידע נוסף 054-7658944

לייעוץ ללא התחייבות עם עורך דין ארתור גורביץ השאירו פרטים!

עוד בנושא

בית דין רבני

מתגרשים ומתלבטים מה לעשות? האם לפתוח תיק גירושין בבית הדין הרבני? או להגיש תביעת מזונות, ו/או משמורת ו/או רכוש בבית המשפט או בבית הדין? לשם

קרא עוד »